شیر به عنوان یک نوشیدنی غذایی بسیار مغذی شناخته میشود که حاوی مقادیر زیادی از کلسیم، پروتئین، ویتامینهای گروه B، بهویژه ویتامین B2 است. این مواد مغذی برای حفظ سلامتی بدن بسیار حیاتی هستند. شیر بهراحتی قابل مصرف است و افراد میتوانند آن را بهعنوان یک بخش از وعده صبحانه یا میانوعدههای غذایی مصرف کنند.
بیشتر بخوانید: 29 فایده بی نظیر شیر گاو
خواص شیر در جوان گه داشتن مغز
تازهترین تحقیقات از محققان مرکز پزشکی کانزاس آمریکا نشان میدهد که مصرف شیر میتواند به حفظ جوانی مغز کمک کند. این تحقیق شامل مطالعه 60 نفر بزرگسال بود که به مدت یک هفته مورد بررسی قرار گرفتند. محققان از اسکن مغزی استفاده کردند و سطح آنتیاکسیدان glutathione را که بهصورت طبیعی در مغز تولید میشود، اندازهگیری کردند.
نتایج نشان داد که افرادی که بیشترین مقدار شیر را مصرف میکردند، سطح glutathione بیشتری داشتند و در نتیجه، خطر ابتلا به آلزایمر در این افراد کمتر بود. یانگ کوهی، استادیار نورولوژی در مرکز پزشکی دانشگاه کانزاس، توضیح داد: یکی از تئوریهای مرتبط با پیری به نام تئوری رادیکال آزاد، بیان میکند که استرس اکسیداتیو نقش مهمی در پیری و بیماریهای عصبی مانند آلزایمر دارد.
افزایش غلظت آنتی اکسبدان گلوتاتیون در مغز با مصرف شیر
افزایش غلظت آنتیاکسیدان گلوتاتیون در مغز از طریق مصرف شیر ممکن است. گلوتاتیون یکی از آنتیاکسیدانهای حیاتی در مغز است که در مقابل استرس اکسیداتیو محافظت میکند و به سلولهای عصبی کمک میکند. بنابراین، افزایش میزان گلوتاتیون میتواند یک راهکار مهم برای حفظ سلامت مغز باشد. این مطالعه در مجله آمریکایی از تغذیه بالینی (American Journal of Clinical Nutrition) منتشر شده است.
برای افرادی که مشکلی با خوردن شیر دارند، شیرهای طعم دار مناسبند. این شیرها بهویژه برای افرادی که از طعم شیر خوششان نمیآید یا بچهها که ممکن است بهانهای برای نخوردن شیر بیان کنند، مناسب هستند. اضافه کردن میوه یا عسل به شیر تأثیر زیادی بر خصوصیات مغذی آن ندارد، اما اضافه کردن کاکائو ممکن است جذب کلسیم را کاهش دهد.