روند افزایش تولید و بهره وری در ملارد شیر سرعت گرفت**مراسم تجلیل از مدیران روابط عمومی شرکت های تابعه هلدینگ صنایع عمومی تامین**تمدید مناقصه ساخت، حمل و نصب سوله های فاز یک دامداری 3000 راس مولد شهرستان ملایر**تمدید مناقصه ساخت، حمل و نصب سوله های فاز یک دامداری 3000 راس مولد شهرستان ملایر**بیشترین میزان ‌خرید خوراک دام در شرکت ملاردشیر صورت گرفت.
شیر خام – شرکت کشاورزی و دامپروری ملارد شیر

خواص خوردن شیر (طبیعت و خواص درمانی)

طبع شیر از دیگاه طب سنتی معتدل بوده، مصرف آن برای همه سنین و هر مزاجی مفید است. برخی از مهمترین خواص خوردن شیر عبارتند از:

  • خواص خوردن شیر برای کودکان و نوجوانان بسیار گسترده بوده، کمک به رشد کودک، تامین نیازهای غذایی و تقویت و استحکام استخوانبدی کودک از مزایای مصرف شیر توسط کودکان است. متخصصان تغذیه نوشیدن ۲ لیوان شیر در روز را برای کودکان توصیه میکنند.
  • خواص شیر برای حفظ سلامت و زیبایی پوست شامل، کاهش چین و چروک پوست، افزایش لطافت و نرمی پوست، پاکسازی پوست صورت و از بین بردن سلولهای مرده پوست، کاهش و التیام سوزش پوست در اثر آفتاب سوختگی و آلودگی هوا از خواص خوردن شیر برای پوست است.
  • خوردن شیر به درمان افسردگی، رفع بدخلقی و احساس خستگی و داشتن خواب راحت کمک میکند. به طور کلی شیر حاوی تریپتوفان (یک نوع اسید آمینه) بوده که به خواب راحت کمک می کند. این ماده باعث تحریک سروتونین و ملاتونین در بدن و در نتیجه ایجاد آرامش و خواب راحت می شود. بنابراین بهترین زمان خوردن شیر، قبل از خواب شبانه است.
  • شیر از مواد غذایی است که همراه با برخی از خوراکی های دیگر خواص درمانی آن چند برابر شده، و اثرات مفیدی برای سلامت خواهد داشت. از آن جمله خواص شیر موز، شیر و عسل، شیر و خرما و … است. البته توصیه هایی نیز در مورد مصرف شیر با سایر غذا ها وجود دارد، به عنوان مثال، در صورتی که فرد شیر می‌نوشد حتما یک ساعت بعد از آن سراغ غذاهایی که از گوشت و تخم‌مرغ تهیه شده، نرود و در صورتی که گوشت یا تخم‌مرغ میل کرده به مدت ۳ ساعت صبر کند تا این غذا هضم شود و پس از آن شیر بنوشد تا بتواند از خواص آن بهره‌مند شود.
  • نوشیدن شیر برای لاغری و کاهش وزن مفید بوده، ضمن اینکه موارد مورد نیاز بدن را تامین میکند از بروز چاقی نیز پیشگیری میکند.
  • رشد و سلامت استخوانها، پیشگیری از پوکی استخوان، آرتروز و … از دیگر خواص خوردن شیر است.
  • مصرف شیر برای سلامت دندانها بسیار مفید بوده، پروتئین موجود در شیر به عنوان یک محافظ از مینای دندان عمل می کندو از پوسیدگی دندانها پیشگیری میکند.
  • مصرف شیر از بروز بیماری های قلبی عروقی تا حد زیادی پیشگیری نموده، کلسیم موجود در آن، سطح بالای کسترول خون را کاهش می دهد.
  • به طور کلی تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری ها، مبارزه و پیشگیری از سرطان از مهمترین خواص خوردن شیر است. تحقیقات پژوهشگران نشان داده، کسانی که روزانه ۵/۱ لیوان شیر میل می کنند، خطر مبتلا شدن آن ها به سرطان و بیماری های خطرناک بسیار کمتر از افرادی است که در هفته کمتر از ۲ لیوان شیر مصرف می کنند.

ارزش غذایی شیر

بخش قابل توجهی از شیر را آب تشکیل میدهد، املاح و مواد معدنی موجود در شیر شامل کلسیم، فسفر، پتاسیم و منیزیم است. همچنین شیر سرشار از ویتامین های کا، ث، د، ویتامینهای گروه ب شامل ب۱، ب۶ و ب۱۲ است. اسید سولفیک، نیاسین، پروتئین، لاکتوز و چربی از دیگر مواد موثر و ترکیبات موجود در شیر است. البته ذکر این نکته ضروری است که شیر حیوانات مختلف در مقدار و ترکیب مواد مختلف با یکدیگر متفاوت بوده، حتی در یک حیوان به خصوص نیز مقدار هریک از مواد مورد اشاره بر حسب نوع تغذیه و عامل دیگر تغییرپذیر است.

 

 مواد و محتویات مقدار در ۱۰۰ گرم
 انرژی 66 کالری
 پروتئین 4/3 گرم
 لاکتوز 8/4 گرم
 چربی 9/3 گرم
 کلسیم 115 میلی گرم
 فسفر 92 میلی گرم
 ویتامین آ 52 میکرو گرم
 ویتامین د 0/3 میکرو گرم
 ویتامین ب۱ 0/04 میکرو گرم
 ویتامین ب۲ 0/2 میکرو گرم
 آب۸۵ دصد