چنانچه غذای کافی در تمام مدت روز در آخور فراهم باشد ؛
گاو ۱۰ تا ۱۴ بار در روز خوراک خواهد خورد .
یعنی هر گاو در هر زمان امکان دسترسی به خوراک تازه و آب را داشته باشد .
فیبر خوراک ( علوفه ) و غذاهای با تخمیر سریع تا حد امکان مخلوط و توسط دام به طور همزمان خورده شود .
اگر حیوان بتواند خوراک را تفکیک کند ، قسمتهای نرم و آردی را زودتر می خورد .
از اینرو گاوهای ضعیف شانس کمتری برای خوردن خوراک مناسب خواهند داشت و در مقابل گاوهای قویتر با خوردن بیشتر از مواد آردی در معرض اسیدوز قرار می گیرند .
و این برابر است با ضرر دو جانبه .
🔻زمان مصرف استارتر و آب
در مورد مصرف استارتر پیشنهاد میشود که از ۵ روزگی استارتر به همراه اب تمیز و با کیفیت در اختیار گوساله قرار بگیرد و نسبت به حجم مصرف روزانه مقدار استارتر افزایش پیدا کند. دو نکته حایز اهمیت است در این مورد یکی اینکه استارتری که در اختیار گوساله قرار میگیرد حتی الامکان هر ۱۲ ساعت یا روزانه حتی در صورت عدم مصرف تعویض گردد و نکته دوم اینکه اگر ازاستارتر مش استفاده میشه حتما مقدار رطوبت موردنیاز را تامین نماییم.
🔻زمان استفاده از علوفه برای گوساله شیرخوار
در مورد مصرف خوراک بهتره است از روز اول استارتر به همراه ۵ درصد کاه با اندازه قطعات ۲تا۳ سانت در اختیار گوساله قرار گیرد.
توجه به میزان انرژی و پروتیین استارتر مصرفی بسیار مهم است.
استفاده از منابع ویتامین های گروه ب و پری بیوتیک ها در استارتر میتواند در بهبود عملکرد دستگاه گوارش گوساله و توسعه شکمبه نقش موثری را ایفا نماید.
🔻زمان از شیر گیری
در دوران شیر خوارگی گوساله،
زمان شروع از شیرگیری هم میتواند زمانی باشد که گوساله حداقل به مدت سه تا چهار روز متوالی ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ گرم از خوراک خود را مصرف کند .پس مدت زمان از نظر روز در بحث از شیرگیری گوساله بستگی به یک مدیریت خوب دارد، هرچه مدیریت شیر دهی و خوراک دهی و حتی مدیریت جایگاه و بستر از نظر بهداشت و ایده ال بودن نوع جایگاه و بستر از نظر تهویه .مقدار نور و نوع بستر خوب باشد شما زودتر میتوانید گوساله را به یک نشخوار کننده تبدیل کرده و بهترین عملکرد را داشته باشند
مطلب برگرفته از کتاب Hoof signals